Evenementen


‘DE VRIENDINNEN’           2 Juni 2024 om 14.00       

 

Toneelvoorstelling in het Nederlands


Deze toneelvoorstelling is een krachtig en meeslepend stuk dat de complexiteit en de menselijke ervaring van migratie op een indringende manier belicht. Het biedt een waardevolle reflectie op de universele thema's van identiteit, thuis en de zoektocht naar een beter leven.
De dialogen tussen de personages geven een diepgaand inzicht in hun emoties, twijfels en angsten, evenals hun vastberadenheid en veerkracht om hun leven in België op te bouwen. De monologen van de personages, vooral die van Lena en Maria, bieden een intieme kijk op hun innerlijke conflicten en verlangens. De scènes zijn zorgvuldig opgebouwd en geven een levendig beeld van het leven van de personages in Roemenië en hun transitie naar België. De symboliek van de gevangen vogel en het thema van vrijheid en verlossing lopen als rode draden door het verhaal, waardoor het een diepe emotionele lading krijgt.
Verandering betekent voor een migrant eigenlijk het vinden van een geschikte woning, een passende baan, het leren van een vreemde taal met een hoge moeilijkheidsgraad, de balans vinden tussen werk en privéleven, enz. Het is interessant voor het publiek om de verschillende mentaliteiten van de drie vriendinnen te zien: zij zijn van verschillende generaties, maar verbonden door de rode draad van vriendschap. Het wantrouwen, de onzekerheid van het begin van de weg wordt dan tenietgedaan door de mogelijkheid om vriendschap op te bouwen in een land dat in veel opzichten totaal anders is dan het vertrouwde.Migratie is zoals een rouwverlies proces.
De toneelvoorstelling heeft twee delen: in het eerste deel gaat het over het leven van de drie vriendinnen in Roemenië en in het tweede deel is er sprake van hun leven in België. Diverse gebeurtenissen laten hun sporen achter op het leven van de vriendinnen.
Ioana (Ana Ciccio), Maria (Alexandra Volintiru) en Lena (Alina Nicolae) zijn de drie vriendinnen. Maria is kunstzinnig, moedig en enthousiast. Ioana heeft veel energie. Ze is behulpzaam en ze houdt van orde en ze zegt direct wat ze denkt. Lena is een oprechte en empathische jonge vrouw met het hart op de juiste plaats. De rol van de politieagent Martens is gespeeld door George Pandelescu.
Cristina, de dochter van Ioana, is een jonge en speelse adolescente die samen met Ela (Elly Pandelescu) en Toni ( Patrick Pandelescu) spelen in deze toneelvoorstelling. Zij houden van dansen en lachen en zij genieten van het leven.

Patrick (11 j. o.) & Elly (14 j. o.) zijn twee getalenteerde adolescenten die hebben in verschillende promo’s op TV gespeeld. Vanaf augustus zullen ze debuteren bij Studio 100.
Alexandra Volintiru studeert Mode& Technologie bij HO Gent.
Maria Cleja studeert Toneel bij Academie Torhout.


Acteurs:
MARIA: Alexandra Volintiru
IOANA: Ana Cicio
LENA: Alina De Vos
CRISTINA: Maria Cleja
ELA: Elly Pandelescu
TONI: Patrick Pandelescu
POLITIEAGENT MARTENS: George Pandelescu

 

Inkom : 5€ pp / 1€ kt

Reserveren : Naam + "De Vriendinnen" en aantal personen

Bankrekening : BE38 0689 4557 9972  (Artro FV / Avdia Avrumutoae)

 

Contacteer Avdia Avrumutoae (zie onderaan deze webpagina)